10 maj 2024
måndag, 25 maj 2015 12:54

Nordic PM får stort uppdrag av NREP

Skrivet av 
alt

Nordic PM ska bland annat förvalta Vattenpasset 1 på Hantverkarvägen 2-4 i Arninge. Foto: NREP

 

Nordic PM och NREP har ingått avtal avseende teknisk förvaltning av NREPs förvaltade fonder i Sverige. Avtalet innebär att Nordic PM får ansvar för den tekniska förvaltningen av NREPs samlade svenska fastighetsbestånd, om 27 fastigheter, belägna i Göteborg, Jönköping, Borås, Örebro, Eskilstuna, Strängnäs, Stockholm och Luleå. Fastigheterna, som utgörs av handel- och logistikfastigheter, har en sammanlagd uthyrbar area om drygt 500.000 kvm.

 

– Vi är mycket glada över det förtroende som NREP visar oss, och ser fram emot att börja arbeta med deras fastigheter och därmed utöka vår verksamhet till fler geografiska regioner. Detta är ett uppdrag som passar mycket väl in i vår profil som leverantör av förvaltningstjänster till fastighetsägande bolag. Vårt företag växer i samband med detta och som en följd kommer vi att rekrytera ytterligare en teknisk förvaltare till vårt medarbetarteam, säger Joakim Orthén, vd Nordic PM.

 

– Nordic PM har visat mycket goda resultat med bland annat driftoptimering. Den kommersiella förvaltningen finns kvar hos NREP då den är viktig del av värdeskapandet. Vi kommer inte att tappa kontakten med våra hyresgäster utan snarare frigöra tid för mer strategiska diskussioner med dem, säger Marianne Hoffman, Asset Manager Nordic Real Estate Partners AB.