13 maj 2024
onsdag, 27 maj 2015 14:08

ThyssenKrupp bygger 250 meters torn blixtsnabbt

Skrivet av 
alt

ThyssenKrupp bygger en skrapa om 250 meter i Rottweil på endast 5 månader.

 

Nu bygger ThyssenKrupp ett landmärke i Rottweil, cirka 2 mil söder om Stuttgart i Tyskland, som snart ska bli 250 meter högt. På endast två månader har ThyssenKrupp byggt 100 meter. Det betyder att den totala byggtiden kommer att understiga 5 månader. Tornet ska fungera som en testplats för ThyssenKrupps banbrytande mobila lösningar, inklusive en mindre ny hisstyp som kallas Multi, och som redan har visat sig vara en betydande turistattraktion för Baden-Württemberg-området.

 

ThyssenKrupps torn som kallas Elevator har designats av arkitekterna Helmut Jahn och Werner Sobek, och byggnaden ska representera en struktur med en sammanslagning av innovativa och hållbara tekniker i Rottweils historiska landskap av torn och spiror.

 

När det gäller tornets roll i för framtidsplanerna för företaget ThyssenKrupp Elevator, säger bolagets vd Andreas Schierenbeck:

– Tornet är en viktig del i ThyssenKrupps globala strategi för forskning och utveckling, och det kommer att spela en viktig roll i våra framtida framgångar med innovativa lösningar för rörlighet. Eftersom begränsningen av utrymme i stadsområden ökar har det översatts till att höghus är det mest lönsamma byggalternativet, vilket i sin tur ökar efterfrågan på snabba hissar.