12 maj 2024
onsdag, 27 maj 2015 16:42

Heimstaden förvärvar bostadbestånd i Malmö

Skrivet av 
alt

Fastigheterna Jagten 1 och Jagten 6 ingår i Heimstadens senaste förvärv.

 

Heimstaden utökar sitt ägande i Malmö genom att avtala om förvärv av Möllekällan Fastighets AB. Möllekällan äger idag 15 fastigheter på Möllevången och S:t Knuts Torg, med en totalyta på 21.300 kvm, bestående av 314 lägenheter och ett mindre antal lokaler i bottenplan, främst restauranger, caféer och mindre butiker.

 

Dessutom har Heimstaden köpt fastigheten Yrket 3 på Möllevången – en fastighet som innehållande 26 lägenheter och som säljs av Tensor Fastighets AB.

 

– Med dessa förvärv kompletterar vi vår redan starka närvaro med ytterligare 340 lägenheter i ett av Malmös mest centrala, attraktiva och spännande områden. I en tid då de flesta försäljningar i dessa områden sker till bostadsrättsföreningar är det glädjande att få möjlighet att förvärva detta samlade bestånd, säger Patrik Hall, vd Heimstaden.
Han fortsätter:
– I Möllevången stärker vi nu vår ställning ytterligare och kan erbjuda än fler charmiga hyreslägenheter i innerstaden, där du som boende på Möllevången går till Citytunneln på två-fem minuter och 18 minuters tågresa senare når Kastrup och Köpenhamn.