10 maj 2024
torsdag, 28 maj 2015 11:43

Eklandia startar kontorsprojekt på Lindholmen

Skrivet av 
alt
Kontorsfastigheten Blenda på Lindholmen, Göteborg, har ritats av Liljewall Arkitekter.


Eklandia Fastighets AB startar nu uppförandet av kontorsfastigheten Blenda mitt i det kunskapsintensiva Lindholmen i Göteborg. Blenda kommer att ha en uthyrningsbar yta om ca 9.200 kvm som fördelat på sex våningar. Inflyttning beräknas ske i januari 2017. Hyresavtal har tecknats med Getinge AB, Aliaro AB och Schaeffler Sverige AB.

 

Byggnaden, som ritats av Liljewall Arkitekter och som Peab ska uppföra, kommer att ha en glasfasad mot vattnet och innehålla flexibla samt yteffektiva lokaler som skräddarsys i samråd med hyresgästerna. Läget blir optimalt vid kajkanten på Lindholmspiren med utsikt över vattnet och innerstaden.

 

– Vi märker av att det är brist på lediga kontorsytor på Lindholmen. Det är stort intresse för Blenda och de tecknade hyresavtalen motsvara drygt 20 procent av ytorna. Utöver detta har vi långtgående förhandlingar med ytterligare intressenter, säger Cecilia Fasth, vd för Eklandia.

 

Hon fortsätter:

– Som ett av Göteborgs största privata fastighetsbolag vill Eklandia bidra till stadsutvecklingen genom att skapa funktionella och hållbara arbetsplatser där människor trivs och mår bra. Vi är glada över att vi nu kan vara fortsatt delaktiga i utvecklingen av Göteborgs mest expansiva område. Ett område som utvecklats starkt under de senaste 15 åren och som har en internationell prägel med samverkan mellan verksamheter inom teknik, innovation och akademi.

 

Vid nybyggnation klassas Eklandias byggnader och Blenda kommer att miljöklassas enligt systemet BREEAM med ambitionen att nå nivå excellent.