10 maj 2024
onsdag, 03 juni 2015 14:05

NCC bygger ut Södersjukhuset för 1 Mdr kr

Skrivet av 
alt

Stockholms läns landsting ska totalt investera närmare 15 Mdr kr under de kommande 5 åren, bland annat i nya byggnader på Södersjukhuset.


NCC har fått i uppdrag av Locum att bygga ut Södersjukhuset i Stockholm med en ny byggnad för behandlingar och en för drift och underhåll. Ordern är värd cirka 1 Mdr kr och registreras i tre steg. NCC och Locum driver projektet i samverkan där de första stegen blir att projektera, planera och kostnadskalkylera inför produktionsstart.

 

– Med tillbyggnaderna förbereder vi Södersjukhuset för samhällets ökande behov av operationskapacitet, akutmottagning och fler vårdplatser, säger Svante Hagman, affärsområdeschef för NCC Construction Sweden.

 

I NCC:s uppdrag ingår två byggnader. Den ena byggnaden ska inrymma nya operationssalar, sterilcentral, obduktion och en ny stor akutmottagning. I den andra kommer sjukhusets driftsfunktioner som till exempel sopcentral, godsmottagning och reservkraft att finnas. Ambitionen är att de nya byggnaderna ska certifieras enligt Miljöbyggnad Guld, vilket är den högsta klassificeringen inom Miljöbyggnad.

 

Projektet kommer sysselsätta närmare 400 personer och det beräknas vara klart vid årsskiftet 2018/2019. När akutmottagningen öppnar 2019 blir det Sveriges största i sitt slag.

 

– Den nya akutmottagningen är en viktig del i framtidsplanen för hälso- och sjukvården i Stockholms län, där alla invånare ska veta att de får rätt vård i tid, säger Paul Lindquist, styrelseordförande Locum.