10 maj 2024
onsdag, 03 juni 2015 17:39

KPMG hyr stort av Vasakronan och Fabege

Skrivet av 
alt

KPMG har avtalat om hela 8.300 kvm i Vasakronans projektfastighet Klara C (Uggleborg 12) vid Vasagatan mitt emot Stockholms Centralstation.

 

alt

I Vasakronans Klara C (Uggleborg 12) får hyresgäster tillgång till en stor takterrass med strålande utsikt över Riddarfjärden och Saltsjön.


 

alt

Fabeges avtal med KPMG i Arenastaden, Solna, är sjuårigt och omfattar 4.400 kvm.

 

KPMG har tecknat avtal med Vasakronan och Fabege om nya kontorslokaler. Avtalen omfattar 12.700 kvm på två adresser, Vasagatan 16 i centrala Stockholm och Evenemangsgatan 17/Dalvägen 20 i Arenastaden, Solna. Inflyttning sker under sommaren 2016.

 

Det största avtalet med KPMG får Vasakronan Avtalet med KPMG är det andra större i Vasakronans projektfastighet Klara C (Uggleborg 12) vid Vasagatan mitt emot Stockholms Centralstation. I kommunikation med Fredrik Wirdenius, vd Vasakronan, och Per Thiberg, chef för fastighetsutveckling och uthyrning, bekräftar dessa att KPMG avtalat om hela 8.300 kvm i Vasakronans projektfastighet Klara C (Uggleborg 12) vid Vasagatan mitt emot Stockholms Centralstation. Detta avtal är sjuårigt. Sedan tidigare har konsultföretaget Centigo kontrakterats på 2.300 kvm kontorsyta och nyligen meddelades att krögarduon Melker Andersson och Danyel Couet ska etablera varumärket Vigårda på 300 kvm i Klara C.

 

Vasakronan moderniserar nu Klara C, som ursprungligen uppfördes 1934 och byggdes om 1975. Fastigheten har en total uthyrningsbar yta om cirka 31.400 kvm, varav 28.000 kvm kontor. De övre våningsplanen kommer att ha egna terrasser ut mot Vasagatan, med utsikt över Riddarfjärden och Stockholm, och högst upp anläggs en takterrass gemensam för alla hyresgäster.

 

Fabeges avtal med KPMG i Arenastaden, Solna, är också sjuårigt och omfattar 4.400 kvm. I avtalet ingår kontor samt förråd och garage i fastigheten Uarda 7 till ett sammantaget hyresvärde på cirka 12,5 Mkr. I lokalerna ska KPMG samla medarbetare som idag arbetar i city och i Norrort.

 

– Vi är stolta över att flyttströmmen till Arenastaden fortsätter och ser fram emot att hälsa KPMG:s medarbetare välkomna nästa sommar. Starka varumärken som KPMG stärker områdets attraktionskraft ytterligare, säger Klaus Hansen Vikström, vice vd och affärsutvecklingschef Fabege.

 

– Utifrån ett tillväxtperspektiv är Arenastaden av växande betydelse. Många av våra kunder finns där redan, både större och mindre företag flyttar dit. Det är en allt viktigare ”hub” i Stockholmsregionens näringsliv. Lika viktigt för många andra kunder är att vi har en stark närvaro centralt i Stockholm. Därför två adresser, säger Annacari Astner Wimmerstedt, vice vd KPMG.


Hyresavtalet i Arenastaden är ett så kallat Grönt hyresavtal där både hyresvärd och hyresgäst har ambitioner att finna resurseffektiva och miljösmarta driftslösningar och byggnaden kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM, nivå Very Good. Sedan tidigare är det klart att bland andra Svenska Spel, Sodexo och Handelsbanken flyttar in i samma fastighet i Arenastaden.