10 maj 2024
onsdag, 03 juni 2015 18:07

Västerås och BIG presenterar nytt resecentrum

Skrivet av 
alt

Västerås stad arbetar vidare med danska BIG, Bjarke Ingels Groups förslag på nytt resecentrum.

 

Västerås stad presenterar ett förslag på nytt resecentrum – en djärv och modern byggnad med ett tak som förenar och binder samman stadskärnan med de nyare stadsdelarna vid vattnet. Arkitektförslaget är framtaget av danska BIG, Bjarke Ingels Group, i samarbete med Västerås stad, Jernhusen, Klövern, Trafikverket och Kollektivtrafikmyndigheten. Arkitektförslaget kommer att ligga till grund för detaljplanearbetet som kommer att vara klart i slutet av 2016.

 

– Vi är väldigt nöjda med slutresultatet och är stolta över att kunna presentera ett förslag som samtliga aktörer och politiker står bakom. Ett Resecentrum som är rustat för framtiden och det ökande resandet till och från Västerås. Byggnaden kommer att vara tillgänglig för alla och bli en mötesplats som binder samman gammalt med nytt, säger Lennart Gustafsson, projektledare Resecentrum, Västerås stad.

 

Det nya resecentrumet har alla förutsättningar för att kunna bli en levande mötesplats. Restauranger, caféer, pocketbibliotek, cykelparkeringar inomhus och olika typer av serviceverksamheter planeras att inrymmas i den stora transparenta byggnaden. Buss- och tågresenärer kommer kunna vänta på sina anknytningar under väderskydd.