10 maj 2024
torsdag, 04 juni 2015 14:21

Newsec fyller Folksams fastighet vid Odenplan

Skrivet av 
alt

Entrén till Spelbomskan 12 vid Odenplan. Bild: 2BK Arkitekter


Newsec har på uppdrag av Folksam tecknat ytterligare två hyresavtal i fastigheten Spelbomskan 12 vid Odenplan i Stockholm. Därmed är alla vakanta lokaler fyllda och fastigheten är fullt uthyrd. Uthyrningen är en del av det utvecklingsprojekt som Newsec har genomfört av fastigheten tillsammans med 2BK Arkitekter och Funktionskompaniet.

 

– Vi har i vårt uppdrag för Folksam genomfört såväl uthyrning som utveckling av fastigheten i form av ett flertal ombyggnationer, för att skapa moderna kontorslokaler. Förutom att generera en värdeskapande utveckling för fastigheten, har detta även skapat en ökad efterfrågan på lokalerna från marknaden, säger Marie Eriksson, ansvarig uthyrare, Newsec.

 

Spelbomskan 12, som sedan 2001 totalförvaltas av Newsec, innehåller drygt 28.000 kvm uthyrningsbar yta. Bland hyresgästerna återfinns Coop Konsum, Sats Elixia, Svensk Byggtjänst och konferens- och mötesarrangören 7A.
    

– Vi engagerar oss för att skapa trygghet och nytta för våra kunder, hyresgäster och vårt samhälle. Det värdeskapande utvecklingsarbete som vi här har genomfört tillsammans med Newsec har moderniserat fastigheten och positionerat den som en verkligt attraktiv byggnad. Härigenom bidrar vi till att förstärka och skapa en ökad attraktivitet för hela området runt Odenplan, vilket är en del av Stockholm som står inför en mycket spännande och positiv utveckling, säger Lars Johnsson, fastighetsdirektör, Folksam.