10 maj 2024
torsdag, 04 juni 2015 15:15

AFA inviger Malmös högsta hotell

Skrivet av 
alt

AFA Fastigheters Clarion Hotel Malmö är det högsta i Malmö med 85 meter och 26 våningar eftersom Percy Nilssons Malmö Arena Hotel är 62 meter högt med 16 våningar. Bild: Schmidt Hammer Lassen

 

alt

Thomas Ingemarsson, vd AFA Fastigheter. Foto: Michael Steinberg

 

Idag invigs Clarion Hotel och Congress Malmö Live. Med sina 85 meter över marken och intressanta arkitektur blir hotellet ett spännande inslag i AFA Fastigheters bestånd. Hotellet är det nionde i AFA:s fastighetsportfölj. Det betyder att Clarion Hotel Malmö är det högsta i Malmö med 85 meter i 26 våningar eftersom Percy Nilssons Malmö Arena Hotel är 62 meter högt med 16 våningar.


Enligt tidigare pressmeddelanden är kostnaden för Clarion Hotel och Congress Malmö Live minst 900 Mkr.

 

– Clarion Hotel och Congress Malmö Live blir det nionde hotellet i vårt fastighetsbestånd. Vi tror att resandet generellt kommer att öka och att hotell med centralt läge är en relativt trygg och långsiktig investering, säger Tomas Ingemarsson, chef för AFA Fastigheter.

 

Majoriteten av AFA Fastigheters bestånd ligger i centrala Stockholm och består främst av kontor, hotell och bostäder. Utanför Stockholm direktäger AFA Fastigheter förutom Clarion Hotel i Malmö även Elite Plaza Hotel i Göteborg.

 

Clarion Hotel och Congress Malmö Live ligger i absolut framkant i ett hållbarhetsperspektiv med starkt reducerad energianvändning och inom kort även certifierat enligt det internationella miljösystemet LEEDs (Leadership in Energy and Environmental Design) högsta nivån Platina. Hotellfastigheten blir en av Europas första med denna höga klassificering.

 

– Vi strävar hela tiden efter att bli ett ännu mer hållbart fastighetsbolag. Därför är vi mycket stolta ägare av denna byggnad som ligger i absolut framkant i ett hållbarhetsperspektiv, fortsätter Tomas Ingemarsson.

 

Hotellet och kongressanläggningen har byggts av Skanska och omfattar 26.000 kvm. På den ytan ryms 444 hotellrum och en kongresshall för 1.500 personer. En restaurang och skybar har också sin givna plats. Arkitekten bakom Clarion Hotel och Congress Malmö Live är den danska arkitektbyrån Schmidt Hammer Lassen som bland annat ritat ”Den Sorte Diamanten” i Köpenhamn samt hovrättsbyggnaden i Malmö.