7 maj 2024
fredag, 05 juni 2015 16:52

NP3 bygger nytt och hyr ut i Umeå

Skrivet av 
alt
Andreas Nelvig, vd NP3 Fastigheter. Foto:Mike Straneus

 

NP3 Fastigheter har tecknat avtal med Swedol Sverige AB och en riksomfattande B2B-kedja om att nyproducera affärslokaler för dessa på Västerslätt industriområde i Umeå. Fastigheten kommer omfatta 3.600 kvm varav cirka 1.500 kvm för Swedol och cirka 2.100 kvm för B2B-handlaren.

 

Byggnationen börjar omgående och byggnaden som ska inrymma dessa två butiker beräknas stå färdig för inflyttning för hyresgästerna 1 februari 2016. NP3 har tecknat ett tioårigt hyresavtal med respektive hyresgäst. Båda hyresgästerna blir nyetableringar i Umeå. För att ge plats åt byggnaden river NP3 ett befintligt kallförråd och en garagebyggnad. På fastigheten blir en befintlig byggnad som inrymmer lågprisbutiken “MM Mycket mer för pengarna” kvar.

 

– NP3 brinner för utvecklingen av norra Sverige och det är viktigt för bolaget att medverka till den utvecklingen. Genom att hjälpa våra nya hyresgäster i deras etablering i Umeå så är vi tillsammans med dem delaktiga i att skapa tillväxt och fler arbetstillfällen, säger Andreas Nelvig, vd NP3 Fastigheter.

 

Swedol bedriver butik för grossistverksamhet för bygg, anläggning, transport, industri och verkstad. 

 

I en kommentar kan sägas att kraften och styrkan är stor i NP3 Fastigheter. Vid årsskiftet 2010/2011 var bolagets fastighetsvärde endast 200 Mkr, för ett år sedan var det 1,7 Mdr kr. Nu är fastighetsvärdet i NP3 drygt 4 Mdr kr. Denna utveckling visar att bolaget växer organiskt och till bibehållen soliditet med starkt kassaflöde. Dessa parametrar talar för ett långt innehav i aktien. SF