9 maj 2024
tisdag, 09 juni 2015 15:48

NCC bygger på pelare vid havet i Lomma

Skrivet av 
alt
NCC bygger i Lomma två bostadshus på tre meter höga pelare åt CA Fastigheter.

 

NCC bygger 24 lägenheter i två bostadshus om vardera fem våningar vid havet i Lomma strax norr om Malmö för CA Fastigheter. De byggs på tre meter höga pelare så att hav och strand syns ”igenom” byggnaderna i marknivå. Ordern är värd 52 Mkr. 

 

– Vi är glada att kunna fortsätta bidra till Lommas utveckling och vara med i den storsatsning som CA Fastigheter gör här. Lomma, med sin närhet till Lund, är en av landets allra snabbast växande kommunerna, säger Kristian Jansson, affärschef på NCC i Lund.

 

Bostäderna är NCC:s andra uppdrag för CA Fastigheter i Lomma. Strax intill byggde NCC nyligen två hus i samma stil med 21 lägenheter. Hittills har CA Fastigheter byggt 70 bostäder i Lommas gamla hamnområde och planerar att bygga totalt 450 bostäder här de kommande åren.

 

– I första etappen flyttade många husägare hit för att bo modernt och mer bekvämt och samtidigt behålla närheten till hav och natur. Hälften av de nya lägenheterna är redan sålda, så intresset är stort även denna gång, säger byggprojektledare Hanna Högberg på CA Fastigheter.