10 maj 2024
onsdag, 10 juni 2015 13:24

IKEA köper mark för hotell i Malmö

Skrivet av 
alt
Under nästa år ska IKEA bygga ett hotell vid sitt varuhus i Vintrie Park, Hyllie.

 

IKEA Sverige köper mark av Malmö stad för uppförandet av ett hotell i anslutning till den nya mötesplatsen Hubhult. Idag godkände tekniska nämnden ett avtal om försäljningen på tomten som omfattar 8.000 kvm markareal för en köpeskilling om 25,3 Mkr.

 

I anslutning till IKEA varuhuset, väster om Pildammsvägen, ligger verksamhetsområdet Vintrie Park som en del av Hyllie utbyggnadsområde. I oktober 2013 köpte IKEA 33.000 kvm mark för uppförandet av en kontorsbyggnad och kommande mötesplats. Kontoret, som fått namnet Hubhult, står färdigt i september 2015. Det nu aktuella köpeavtalet som utgör 8.000 kvm mark ligger i anslutning till kontoret, där det planeras för ett hotell.

 

– Med ett hotell i närheten av Hubhult visar IKEA fullt ut sin satsning i södra Malmö. Det bidrar till tillväxt och ytterligare attraktionskraft för Hyllie men stärker även platsens internationella och klimatsmarta profil, säger Klas Johansson, fastighetsdirektör i Malmö stad.

 

Vintrie Park ligger i södra delen av det starkt växande utbyggnadsområdet Hyllie. Med en tågstation som ligger 12 minuters restid från Kastrup attraheras många företag till platsen som ser tillgänglighet i regionen och närhet till resten av världen som en fördel.

 

– Vi räknar med att vårt nya kontor och mötesplats kommer att ha många besökare från andra IKEA enheter runt om i världen och vi vill kunna erbjuda dem en enkel och trevlig upplevelse när de är i Malmö, säger Anders Hall, vd på IKEA Fastigheter AB.

 

Köpeskillingen för markområdet omr 25,3 Mkr, motsvarar 3.160 kr/kvm BTA. IKEA tillträder marken den 1 mars 2016.