10 maj 2024
torsdag, 11 juni 2015 14:55

Riksbyggen och Bygg-Fast utvecklar i Västerhaninge

Skrivet av 
alt
Peter Bellevik, Bygg-Fast, och Carl-Johan Hansson, Riksbyggen, samarbetar i Västerhaninge.


Riksbyggen köper ett kvarter med 148 lägenheter av Hemfosa och Bygg-Fast samt fastigheter med byggrätter för ytterligare cirka 230 lägenheter. Försäljningen gäller fastigheten Ribby 1:478 samt byggrätterna i området Ribby 1:480 och 1:481. Hemfosas andel av försäljningen omfattar ett fastighetsvärde om cirka 315 Mkr.

 

Den planerade nyproduktionen kommer att utvecklas i samarbete med Bygg-Fast under de närmaste två åren. Området bebyggs i två etapper och kommer att stå klart i slutet av 2017. Försvarsmakten hyr 70 lägenheter i den uppförda etappen och man har ett fortsatt stort behov av boende till sina anställda vid Berga utanför Haninge.

 

– Med den planerade nyproduktionen bidrar Riksbyggen till att minska den akuta bristen på lägenheter i regionen. Jag ser fram emot vårt första samarbete med Bygg-Fast. Som företag kompletterar vi varandra väl inom områdena projektutveckling, projekt- och byggledning samt fastighetsförvaltning. Det gör att vi tillsammans kan hålla uppe ett högt tempo för att producera nya lägenheter, säger Carl-Johan Hansson, chef för Riksbyggen Affärsområde Fastigheter.

 

– Tillsammans har vi fått möjlighet att utveckla en ny stadsdel i Västerhaninge. Det är både en stor utmaning och en väldigt stor möjlighet. Framför allt är jag nöjd med att det är hyreslägenheter som produceras, en boendeform som efterfrågas, säger Peter Bellevik, vd Bygg-Fast.