10 maj 2024
torsdag, 11 juni 2015 16:04

1,4 Mdr till Genestas nya fond

Skrivet av 
alt
Allan Strand Olesen ska förvalta Genestas nya fond.


Genesta gör en första stängning av sin nya fond, Genesta Nordic Real Estate Fund II, med 152 MEUR (cirka 1,4 Mdr kr) i kapital från fyra institutionella investerare. Ytterligare kapital väntas under juni månad. Genesta har som målsättning att totalt ta in mellan 350 och 400 MEUR, vilket innebär att fonden blir ungefär dubbelt så stor som sin föregångare. Capra Global Partners var rådgivare till Genesta.

 

Allan Strand Olesen, ansvarig för Genestas kontor i Köpenhamn sedan 2012, kommer att vara fondförvaltare för den nya fonden. Han var tidigare vd för ett av de största privatägda danska fastighetsbolagen, Proark Group, med tillgångar om 2,5 miljarder euro.

 

Vi är mycket glada att ha säkrat den första investeringsrundan för Genesta Nordic Real Estate Fund II. Vår första fond, Genesta Nordic Baltic Real Estate, har genererat mycket god avkastning till investerarna och är nu till mer än 60 procent avyttrad, säger David C. Neil, vd för Genesta,

 

Den nya fonden erbjuder institutionella investerare exponering mot fastighetsinvesteringar inom kontor, handel och logistik, främst i Stockholm, Köpenhamn, Helsingfors och Oslo. Fonden kommer att arbeta med värdeskapande investeringar och har som mål en nettoavkastning på 13-14 procent till sina investerare.

 

Genesta är samtidigt den första fastighetsinriktade fondförvaltaren i Norden som har godkänts som en AIFM (Alternative Investment Fund Manager), vilket är ett krav för förvaltare av onoterade fastighetsfonder. Som AIFM har Genesta rätt att marknadsföra sina fonder i samtliga EU-länder.

 

Genestas första fond, som etablerades 2007, överträffade IPD Svenskt Fastighetsindex med 3,1 procentenheter under 2014 och genererade en totalavkastning om 10,8 procent. Med den nya fonden kommer Genesta att växa som organisation, och kommer därför att behöva rekrytera ett antal nya personer.