10 maj 2024
fredag, 12 juni 2015 19:12

Tagehus ska bygga och driva Järfällas nya simhall

Skrivet av 
alt

Järfällas nya simhall beräknas få omkring 400.000 besök per år, vilket kommer att göra den till en av landets mest besökta simhallar. Simhallen ska byggas och ägas av Tagehus Holding AB.

 

Järfälla kommun har tecknat avtal med företaget Tagehus om bygget och driften av Järfällas nya simhall. Simhallen ska vara färdig årsskiftet 2017/2018.

 

Järfällas nya simhall kommer att bli en av regionens största med en 50-metersbassäng, hopptorn, ett äventyrsbad med två rutschbanor, en familjeavdelning, två undervisningsbassänger och stora ytor för gym och gruppträning. Det kommer att bli en av Storstockholms viktigaste anläggningar för träning, rekreation och folkhälsa.

 

Järfällas nya simhall kommer att ligga i Jakobsberg, bredvid den nuvarande simhallen. Järfällas nuvarande simhall byggdes 1971 och är idag en omodern och sliten anläggning som behöver ersättas. På platsen för den nya simhallen pågår redan nu förberedande markarbeten.

 

Redan på våren 2014 tecknade Järfälla kommun ett avtal med ett annat företag om simhallen. Då företaget inte i tid kunde uppfylla kraven gick frågan till de andra entreprenörerna som lämnat anbud.


 – Det känns mycket bra att ett nytt avtal är på plats för simhallen. Den nya simhallen innebär dubbelt så mycket bassängyta för Järfällaborna jämfört med idag och föreningarna kommer att få mycket bättre förutsättningar för träningsverksamhet och tävlingar. En stor och bra simhall behövs när Järfälla växer, säger Göran Persson, tf. kommundirektör.

 

Simhallen beräknas få omkring 400.000 besök per år, vilket kommer att göra den till en av landets mest besökta simhallar

 

– Det kommer att bli landets bästa simhall, det är vad jag tror. I alla delar är den otroligt väl genomarbetad. Simhallen kommer att bli Järfällas viktigaste mötesplats för simning, vattensporter, rekreation och friskvård. Det säger Mattias Jonsson, vd på Medley, som kommer att driva verksamheten när simhallen står klar.

 

Simhallen ska byggas och ägas av Tagehus Holding AB. Avtal mellan Järfälla kommun och Tagehus tecknades den 10 juni. Medley AB, helägt dotterbolag till Tagehus kommer att svara för driften av verksamheten.

 

Tagehus och Medley kommer att ha ett helhetsansvar för simhallen under en 30-årsperiod, om inte kommunen vill köpa tillbaka anläggningen tidigare.