18 maj 2024
måndag, 15 juni 2015 17:35

Lindbäcks bygger 280 lägenheter i Umeå

Skrivet av 
alt

Reflex arkitekter har ritat de hus som Lindbäcks ska bygga i Umeå.


Lindbäcks Bygg har fått i uppdrag av Svenska Studenthus att bygga 280 studentlägenheter i anslutning till Umeå universitet. Byggstart sker redan i höst och inflyttning påbörjas i samband med höstterminen 2016.

 

–Vi har under en längre tid haft planer på att etablera oss i en större omfattning i Umeå och detta uppdrag blir ett bra tillfälle att visa upp vår moderna träbyggnadsteknik i Umeå, säger Mikael Thorgren, affärsområdeschef på Lindbäcks Bygg.

 

De 280 lägenheterna i Umeå ska inrymmas i tre byggnader intill Universitet, idrottsplats, SLU och Norrlands universitetssjukhus. Merparten blir välplanerade ettor på cirka 21 kvm med fullständig funktionalitet vad gäller kök och badrum. Lägenheterna är ritade av arkitekt Erik Wijkmark och husen av Reflex arkitekter.

 

– Detta projekt blir starten på ett större område där planer finns för hundratals nya studentbostäder. Vår förhoppning är att vi, med vår mångåriga erfarenhet som byggare och förvaltare av studentbostäder, kommer att kunna ta en stor roll i de kommande projekten när de blir aktuella att genomföra, avslutar Mikael Thorgren.