18 maj 2024
onsdag, 24 juni 2015 13:53

Balder köper av Skanska för 415 Mkr

Skrivet av 
alt

Balder köper Skanskas kontorsfastighet PARK49 i Göteborg.


Fastighets AB Balder har avtalat om att köpa kontorsfastigheten PARK49 (Göteborg Heden 47:3) under uppförande. Säljare är Skanska och priset är cirka 415 Mkr. Tillträde sker om ett år, den 1 juli 2016. Samtidigt etablerar Balder bolagets egna Göteborgskontor i fastigheten, som är granne med Gamla Ullevi och Trädgårdsföreningen. Balder flyttar in på totalt cirka 1.900 kvm i byggnadens plan två, tre och tio.
    

– Läget, hyresgästerna och den klimatsmarta profilbyggnaden som Skanska uppför gör att PARK49 blir ett mycket intressant investeringsobjekt, samtidigt som det blir en framtida plats för Balder att utvecklas vidare i, säger Erik Selin, vd för Balder.

 

Totalt omfattar fastigheten 7 500 kvm och redan under våren 2016 kommer de första hyresgästerna att flytta in, däribland Västsvenska Handelskammaren, EY (Ernst & Young), Arkitektbyrån Design, Litigate Advokataktiebolag och advokatfirman Glimstedt.     Kontorshuset har två terrasser tillgängliga året runt som skapar kontakt med Trädgårdsföreningen och Parkgatans grönska. På entréplan kommer det att finnas en restaurang med uteservering. Restaurangen kommer även ha tillgång till takterrassen på plan elva med panoramautsikt över centrala Göteborg.

 

– Vi ser väldigt positivt på försäljningen av PARK49 till Fastighets AB Balder. Vi är stolta över det här profilprojektet med dess spännande arkitektur och mix av hyresgäster. Att ha möjligheten att utveckla ett kontorshus i detta centrala läge i Göteborg är unikt i dag. Vi är övertygade om att både husets hyresgäster och nya ägare kommer att trivas fantastiskt bra i sina nya lokaler, säger Jonas Karlsson, transaktionschef på Skanska Fastigheter Göteborg.