Skriv ut denna sida
torsdag, 25 juni 2015 15:24

Catena köper logistikfastigheter i Ängelholm

Skrivet av 
alt
Gustaf Hermelin, vd Catena.


Catena har tecknat avtal om att förvärva en logistikfastighet med ett fastighetsvärde om 115 Mkr samt 60 procent av ett bolag som äger ett utvecklingsområde för logistik i Ängelholm. Totalt fastighetsvärde för utvecklingsområdet uppgår till 18 Mkr. Båda transaktionerna sker genom bolagsförvärv av dotterbolag till Acrinova AB.

 

Logistikfastigheten Rebbelberga 26:37 på drygt 15 000 kvm är belägen öster om Ängelholm i direkt anslutning till E6 och har en hyresintäkt om cirka 9 Mkr per år.

 

Utvecklingsfastigheten, som är en del av Norra Varalöv 31:2, består av cirka 112.000 kvm mark belägen söder om Ängelholm utmed E6. På marken tillåter detaljplanen logistikbyggnader om 56.000 kvm.

 

– Fastigheten Rebbelberga 26:37 utSgör, med en stor aktör i logistikbranschen som hyresgäst, ytterligare ett bra komplement till vårt logistikbestånd i Öresundsregionen. Härutöver ger utvecklingsområdet oss gott om möjligheter att nyproducera bra logistikfastigheter med ett utmärkt läge utmed E6:an, säger Gustaf Hermelin, vd för Catena.

Senaste från Redaktionen