6 maj 2024
torsdag, 02 juli 2015 17:49

Amasten tillträder fastigheter för 431 Mkr

Skrivet av 
alt

David Dahlgren, vd Amasten.

 

Amasten har ingått avtal om förvärv av det fastighetsbestånd i Strängnäs, Sala, Järna och Skinnskatteberg som beskrevs i pressmeddelande den 1 juni. Säljare är Sterner Stenhus Fastigheter AB, ett bolag delägt av Sterner Stenhus och Kvalitena. Transaktionen sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 291 Mkr. Det av oberoende värderare bedömda marknadsvärdet uppgår till 296 Mkr.

 

Transaktionen är bland annat villkorad av att bolagsstämmans beslut om emissionsbemyndigande från den 23 juni har registrerats hos Bolagsverket. Betalning erläggs genom revers och i form av nyemitterade stamaktier i Amasten som emitteras till säljaren. Tillträde beräknas kunna ske i början av fjärde kvartalet.

 

– Beståndet ligger i bästa läge och omfattar 77 procent bostäder och vård, med en bedömd direktavkastning på cirka 6 procent. Det är ett bra bestånd med åtråvärda lägenheter och utan vakanser. Det finns dessutom goda förutsättningar att förbättra fastigheterna ytterligare med avseende på hyresnivåer och fastighetsvärden, säger David Dahlgren, vd Amasten.

 

Vidare har Amasten tillträtt 82 procent av aktierna för ett fastighetsbestånd i Ronneby totalt värderat till 140 Mkr. I steg två kommer köpeskillingen för de återstående dotterbolagsaktierna om 25 Mkr erläggas i form av nyemitterade stamaktier i Amasten till en överenskommen teckningskurs om 3,25 kr per stamaktie. Säljaren är Immobilien Nordic AB.