6 maj 2024
torsdag, 02 juli 2015 17:52

Göteborgs nya multisportarena är klar

Skrivet av 
alt

Göteborgs Nya Arena har byggts och utvecklats av Serneke och är bolagets största projekt hittills.

 

Efter drygt tre års byggtid är Nordens största multisportanläggning, Göteborgs Nya Arena, äntligen klar – i tid och till budgeterad kostnad. I veckan fick Serneke godkänd entreprenad och den 10 juli öppnar arenan för allmänheten. Det är en av Göteborgs största byggnader med en yta på 45.300 kvm.

 

Arenan innehåller bland annat en skidanläggning inomhus, en fullstor fotbollsplan, två idrottshallar, grundskola, idrottsgymnasium, restaurang, hotell, gym, föreningslokaler, rehabklinik och testklinik för idrottare.

 

Idén till projektet kom till redan under 2000-talet när Sernekes vd Ola Serneke, Änglagårdsskolan och IFK Göteborg började diskutera möjligheten att ge unga förutsättningar att satsa på idrotten och träna året om.

 

– Det känns helt otroligt att arenan är klar nu. Nu har vi bevisat för alla dem som inte trodde på projektet att det faktiskt går och att vi kan. Att våra kostnader dessutom är lägre än budget och intäkterna är högre än vi räknat med gör det till ett riktigt mönsterprojekt, säger Ola Serneke.

 

Serneke äger anläggningen tillsammans med Prioritet Finans. Hyresgäster är Sodexo, Göteborgs Stad, Nordic Wellness, Aspero Idrottsgymnasium, Änglagårdsskolan, Intersport, IFK Göteborg Akademin, IFK Kliniken Rehab, Grunden BOIS och Aktivitus.