5 maj 2024
fredag, 03 juli 2015 10:59

CapMan gör god vinst i Sollentuna

Skrivet av 
alt

Efter ett lyckat uthyrningsabete säljer CapMan Nordic Real Estate fastigheten Malten 1 i Sollentuna med god vinst.


Klövern har avtalat om att köpa fastigheten Malten 1 i Silverdal, Sollentuna, för 300 Mkr. Säljare är CapMan Nordic Real Estate – ett joint venture mellan CapMan och fonden Curzon Capital Partners III, som förvaltas av Tristan Capital Partners. Största hyresgäster i den fullt uthyrda fastigheten är Pfizer och BMW, som står för cirka 70 procent av hyresvärdet. Den uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 13.300 kvm och består mestadels av kontor. Tillträde sker den 1 september.
    

Fastigheten byggdes 2005 av Skanska för Pfizers räkning och i slutet av 2012 köpt CapMan och Tristan fastigheten i sale and leaseback-affär från Pfizer, till ett värde av 166 Mkr. Nu säljs den för 300 Mkr.

 

– Vi är väldigt nöjda med investeringen, där vi fullbordat vår värdeskapande strategi tidigare än planerat. Fastigheten är nu fullt uthyrd till nio hyresgäster och vi har verkställt flera operativa förbättringar. Transaktionen utgör ett startskott för avyttringar från CapMan Nordic Real Estate-fonden, säger Ed Williams, senior partner vid CapMan Real Estate.

 

– Affären är ett ypperligt exempel på vår fonds strategi, enligt vilken vi transformerat fastigheten till en kärntillgång genom att hyra ut lokaler till storföretag snabbare jämfört med vår ursprungliga affärsplan. Vi har tagit vara på möjligheten att utnyttja den ökande efterfrågan på svenska fastighetstillgångar och genom avyttringen realisera fondens åttonde investering, säger Karol Bartos, vd för Tristan Capital Partners.
    

CapMan Nordic Real Estate investerar i kontors-, affärs- och bostadsfastigheter på etablerade marknader i nordiska storstäder. Efter försäljningen äger fonden tio fastigheter.