5 maj 2024
fredag, 03 juli 2015 14:22

Concent noteras på NGM Nordic MTF

Skrivet av 
alt

Runar Söderholm, vd för Concent.

 

Concent Holding AB (publ) har erhållit godkännande för upptagande till handel av bolagets aktie på NGM Nordic MTF. Första handelsdag är 7 juli 2015.

 

Concent är ett fastighetsutvecklingsbolag som utvecklar hyresrätter med fokus på ungdomar och studenter. Men bolaget utvecklar även bostadsrätter som fler kan ha råd med samt projekt där människor möts i form av gallerior, skolor eller idrottsarenor. Sedan starten 1998 har bolaget har byggt upp en stark kund- och referenslista med projekt såsom Waterfront Building, Münchenbryggeriet, Barents Center Galleria, Eriksbergs Köpcentrum och Försvarsmaktens Centrallager samt flertalet bostadsprojekt i Stockholmsområdet.

 

Noteringen genomförs i syfte att ge bolaget den finansiella styrka som krävs för att låta projektportföljen fortsätta att växa under de kommande åren.

 

Idag har Concent en projektportfölj om cirka 140.000 kvm med såväl bostäder, samhällsfastigheter samt kommersiella fastigheter. Majoriteten av projekten kommer att byggstartas i jämn takt under de kommande tre åren.

 

– Med Concent noterat på NGM Nordic MTF får vi en mer välutvecklad relation till kapitalmarknaden. Exploateringen av projekten i portföljen, fortsatta förvärv av attraktiva byggrätter, en stor orderstock och ett upparbetat nätverk med kapitalstarka kunder av nyproducerade hyresrättsfastigheter förväntas ge ytterligare avtryck och goda resultat redan under 2015, säger Runar Söderholm, vd för Concent.