25 april 2024
onsdag, 08 juli 2015 18:24

285 nya bostäder i Annedal

Skrivet av 
alt

I slutetappen av Annedal ska det nu byggas cirka 285 bostäder, cirka 2.200 kvm verksamhetslokaler och en förskola med 8 avdelningar. Bild: Kvarteret Baltic 8, Scheiwller Svensson Arkitektkontor

 

Stockholms stad har nu en lagt en ny detaljplan för kvarteret Baltic 8 i stadsdelen Mariehäll. I detaljplanen för kvarteret föreslås att delar av den nuvarande kontors- och industrifastigheten vid Baltic 8 rivs för att ge plats åt cirka 285 bostäder, cirka 2.200 kvm yta för verksamhetslokaler och en förskola med 8 avdelningar. Förändringen av kvarteret Baltic 8 kommer att utgöra en av de sista pusselbitarna i ett nästintill färdigställt Annedal.

 

Planens syfte är att möjliggöra uppförande av ny bostadsbebyggelse med centrumändamål i bottenvåningarna och förskola genom rivning av delar av den befintliga industribyggnaden.

 

De två befintliga garageplanen i byggnaden bevaras dels på grund av konstruktionen, dels eftersom grannfastigheternas boendeparkering inryms där.

 

Garageplanen utvecklas även med studentbostäder och lokaler för verksamheter. De övriga delarna av byggnaden rivs och ger plats för ny bostadsbebyggelse på bevarade våningsplan.