16 maj 2024
fredag, 04 september 2015 17:52

Wallenstam bygger mer i Barkarbystaden

Skrivet av 
alt

Mathias Aronsson, vice vd för Wallenstam.

 

Wallenstam AB satsar vidare i Barkarbystaden i Järfälla. I ett nytt avtal köper Wallenstam kvarter 9, fastigheten Barkarby 2:44, för 36,6 Mkr av Järfälla kommun.

 

I kvarteret ska Wallenstam bygga cirka 250 hyresrätter med lokaler för handel och service i bottenplan. Sedan tidigare har Wallenstam ett ramavtal med Järfälla kommun om marken.

 

– Det är fantastiskt roligt att vi nu kommer igång med vår andra nyproduktion i Barkarbystaden. Vi ser mycket fram emot att tillföra fler hyresrätter till en stadsdel som kommer växa, utvecklas och gå en väldigt spännande framtid till mötes under den närmaste tioårsperioden, säger Mathias Aronsson, vice vd för Wallenstam.

 

I och med avtalet med Wallenstam och ytterligare ett bostadskvarter fortsätter utvecklingen av stadsdelen som en del av den framväxande regionala stadskärnan.

 

– Järfälla är i dag en av Sveriges snabbast växande kommuner. Bara i Barkarbystaden skapar vi förutsättningar för upp till 18.000 bostäder, såväl hyresrätter som bostadsrätter. Wallenstams projekt, med 250 nya hyresrätter och en ny förskola, blir ett fantastiskt tillskott till Barkarbystaden, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande.