16 maj 2024
fredag, 04 september 2015 18:01

Amasten tillträder i Ronneby samt Timrå och Falun

Skrivet av 
alt

David Dahlgren, vd Amasten.

 

Amasten tillträder två tidigare meddelade förvärv, i Timrå och Falun samt i Ronneby, och de stamaktier som emitterats till säljarna har nu registrerats hos Bolagsverket. Det totala underliggande fastighetsvärdet i affärerna uppgick till 357 Mkr och antalet stamaktier i Amasten ökar efter emissionerna med 24,42 miljoner till 123,26 miljoner stamaktier.

 

Portföljen i Timrå och Falun, som såldes av Möller & Partners tillsammans med ett antal närstående aktieägare, omfattar drygt 27.000 kvm och utgörs främst av fyra centralt belägna fastigheter i Timrå samt en handelsfastighet i ett bostadsnära handelsområde i Falun. Den del av köpeskillingen som erlagts i form av nyemitterade stamaktier i Amasten uppgick till 56 Mkr till en överenskommen teckningskurs om 3,35 kr per stamaktie och det underliggande fastighetsvärdet i förvärvet uppgick till 217 Mkr.

 

Förvärvet i Ronneby omfattade 396 mindre lägenheter med en samlad förvaltningsenhet om cirka 12.400 kvm fördelat på 50 procent studentlägenheter, 41 procent omsorgsverksamhet och 9 procent lägenhetshotell. Det underliggande fastighetsvärdet i förvärvet uppgick till 140 Mkr och säljaren, Immobilien Nordic AB, erhöll i ett första steg betalning för 82 procent av aktierna i bolaget som ägde fastigheterna.

 

För de återstående aktierna har Immobilien Nordic nu fått 25 Mkr, vilket har erlagts i form av nyemitterade stamaktier i Amasten till en överenskommen teckningskurs om 3,25 kr per stamaktie.