29 april 2024
måndag, 07 september 2015 19:19

Patriam bygger 150 exklusiva bostäder i Sollentuna

Skrivet av 
alt

Samarbetande arkitektkontor för Patriam Edsviken är Semrén & Månsson.

 

Bostadsutvecklingsbolaget Patriam fortsätter att projektera genomtänkta, miljöklassade och exklusiva bostadsrätter i attraktiva Stockholmsområden. Nu har bolaget förvärvat sitt första projekt på 150 lägenheter i Sollentuna kommun. Tanken är att där kombinera modern design med maximal hållbarhet och livskvalitet.

 

Bostadsrätterna kommer att uppföras i ett av de mest attraktiva lägena i Sollentuna med full service, handel, rekreation och kommunikation på ett par minuters promenadavstånd centrum. Projektet ligger vid Edsvikens villaområde i nära anslutning till öppna gröna ytor, bad, båtliv och promenadstråk. På vintern är det lika nära till skidspår, backar och sjöisar.

 

– Vi ser fram emot att påbörja ett premiumprojekt i Sollentuna. De ligger i linje med vår strategi att tillföra marknaden ett nytt segment av exklusiva och hållbara boenden i Stockholmsområdet, säger Andreas Holmberg vd på Patriam.

 

Patriam, som ingår i Ebab-koncernen, har just nu över 700 lägenheter planerade i flera attraktiva områden, bland annat på Gärdet och Stocksund i Danderyd. I ryggen har man flera tusen lägenheter och specialistkompetensen inom energi- och miljöbyggnad. Från år 2020 är målet för Patriam att producera minst 300 egeninitierade lägenheter per år, vilket innebär ett årligt färdigutvecklat värde om cirka 1,5 Mdr kr.

 

– Vi lägger stor vikt vid att skapa harmoni mellan omgivningarna, arkitekturen och materialvalen. Helhetstänket är viktigt för oss. Patriam Edsviken blir helt enkelt ett modernt boende i samma anda som våra övriga projekt, fortsätter Andreas Holmberg.

 

Samarbetande arkitektkontor för Patriam Edsviken är Semrén & Månsson.

 

Patriam är ett bostadsutvecklingsbolag som utvecklar exklusiva och hållbara hem för den moderna och medvetna människan, som väljer sitt boende med omsorg. Bolagets mångåriga kompetens inom bostadsbyggande och förståelse för människors behov gör att bolaget kan skapa attraktiva, genomtänkta hem och en trygg affär för våra kunder.

 

Kaarel Lehiste är vd i Ebabkoncernen.