17 maj 2024
torsdag, 10 september 2015 12:16

Atrium Ljungberg kontrakterar Domstolsverket

Skrivet av 
alt

Scheiwiller Svensson Arkitektkontor har ritat huset som ska hyras av Domstolsverket.


alt

Kontorshusen får ett utmärkt kommunikationsläge, nära Saltsjöbanan, en egen hållplats på Tvärbanan och, så småningom, nära den planerade  T-banestationen i Sickla.


Atrium Ljungberg fortsätter att omvandla lågutnyttjade industritomter i Sickla, Nacka, till kvarter med moderna kontorsfastigheter för olika typer av företag.
    

I våras stod det klart att en ny detaljplan gör att bolaget har möjlighet att öka kontorsexploateringen på fastigheten Sicklaön 346:1 invid Sicklavägen och Uddvägen och bygga två byggnader med en uthyrbar yta av 27.500 kvm samt ett parkeringshus om 12.000 kvm (450 p-platser).
    

Nu har bolaget kontrakterat den första hyresgästen. Det är Domstolsverket som ska hyra knappt 11.000 kvm i ett av kontorshusen. Den totala investeringen beräknas uppgå till cirka 830 Mkr och bedömt hyresvärde exklusive tillägg till 64 Mkr.
    

Domstolsverket blir med sina verksamheter Nacka tingsrätt, Hyres- och arrendenämnden samt Mark- och miljödomstolen en betydande hyresgäst i de nya kontorshusen.
    

I ett samtal med Fastighetsaktien säger Micael Averborg, affärsområdeschef på Atrium Ljungberg, att hyresavtalet är 20-årigt och villkorat av att regeringen ger sitt medgivande, vilket beräknas kunna ske under hösten. Tillträde till lokalerna är planerat till andra kvartalet 2018.
        

– Platsen kommer ge Sickla en ny entré, vilket höjer attraktiviteten för hela Sicklaområdet. Tvärbanan, som kommer att förlängas till Sickla station, planeras att vara i drift i augusti 2017. Det gör kontorsläget vid Uddvägen än bättre, säger Micael Averborg.