16 maj 2024
fredag, 11 september 2015 16:57

Åke Sundvall bygger 220 borätter i Barkarbystaden

Skrivet av 
alt

Kod Arkitekter har utformat kvarteret Paraden i Barkarbystaden.

 

Stockholms konserthus är förebild när byggföretaget Åke Sundvall AB bygger ytterligare 220 bostadsrätter i kvarteret Paraden i Barkarbystaden, Järfälla. De första boende beräknas kunna flytta in i slutet av 2016. Bygget ska ske i etapper och beräknas stå helt färdigt 2018.

 

Kvarteret Paraden kommer att rama in Stora torget och bestå av fyra byggnader i olika höjd. Fasaden, med inspiration från Stockholms konserthus med blå puts, ljus sten och nätta smidesdetaljer, ger en tydlig stadskänsla. I bottenplan blir det lokaler för affärsverksamhet, vilket kommer att bidra till stadslivet.

 

– Järfälla fortsätter att växa och utvecklas. Nu tas nästa steg i Barkarbystaden med 220 nya lägenheter vid Stora torget som genom sin inramning av torget kommer att tillföra mer urbanitet i stadsbilden, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande.

 

– Vi tycker det är väldigt roligt att vara igång med byggnationen av vårt kvarter. Med Paraden vill vi ge vårt bidrag till Barkarbystadens starka utveckling med ett vackert kvarter som sticker ut och ger liv åt stadsmiljön, säger Sarah Segerman, projektledare hos Åke Sundvall AB.