16 maj 2024
måndag, 14 september 2015 18:22

Nuder och af Ugglas till AMF

Skrivet av 
alt
Pär Nuder.

 

alt

Caroline af Ugglas.

 

Vid en extra bolagsstämma i AMF har AMFs ägare, LO och Svenskt Näringsliv, utsett Pär Nuder till ny styrelseordförande och valt in Caroline af Ugglas i styrelsen. Nuder ersätter Göran Gezelius på ordförandeposten.

 

Pär Nuder, född 1963, var finansminister, samordningsminister och statsministerns statssekreterare under åren 1997-2006. Numera är han Senior Counselor i Albright Stonebridge Group. Han är också styrelseordförande i Tredje AP-fonden och Hemsö, samt styrelseledamot i bland annat Fabege och Skistar.

 

Caroline af Ugglas, född 1958, är vice vd och ansvarig för den samhällspolitiska verksamheten på Svenskt Näringsliv. Hon var tidigare verksam inom kapitalförvaltning på Skandia som aktiechef och ansvarig för ägarstyrningsfrågor samt ordförande i Skandias etiska investeringsråd. Hennes nuvarande engagemang utgörs bland annat av att hon är ledamot i styrelserna för Beijer Alma, Acando och Kollegiet för svensk bolagsstyrning.

 

Arvodet för styrelsens ordförande är oförändrat, baserat på ett årsarvode om 400.000 kr per år. Caroline af Ugglas erhåller ersättning som ordinarie ledamot, motsvarande ett årsarvode om 110.000 kr.