16 maj 2024
tisdag, 15 september 2015 15:35

Peab och JM bygger vid Stockholms inlopp

Skrivet av 
alt

Högst upp i Stockholm Lighthouse, i den del som kallas Fyrtornet, skapas en gemensam relaxdel med bastu och festlokal.


Peab och JM bygger tillsammans Stockholm Lighthouse på Kvarnholmen i Nacka – ett nytt landmärke vid Stockholms inlopp. Arkitekturen är en modern tolkning av de silos som en gång stod på platsen. Igår togs ett symboliskt första spadtag för huset, som totalt ska inrymma 226 bostäder.
    

Peab förfogar tillsammans med Folksam och JM över byggrätterna på Kvarnholmen. Stockholm Lighthouseläge utvecklas gemensamt av Peab och JM. De bägge bolagen kommer dock att sälja sina respektive bostäder separat, Peab erbjuder 130 lägenheter till försäljning och JM 96 lägenheter. Peab har uppdraget som ansvarig entreprenör för produktionen av bostäderna.

 

För närvarande pågår grundläggning och till årsskiftet kommer de första våningsplanen att vara på plats och inflyttningarna påbörjas i slutet av 2017 och pågår till 2018 för Peabs bostäder.

 

Totalt kommer cirka 3.000 bostäder att byggas på Kvarnholmen fram till 2025. Inflyttning har pågått sedan 2012. De första förskoleavdelningarna av totalt 16 planerade har nu öppnat. Nacka kommun ska bygga en grundskola för 700 elever.