16 maj 2024
onsdag, 16 september 2015 14:39

ALM byggstartar i centrala Sundbyberg

Skrivet av 
alt

Kontorsfastigheten Kranen 19 på Starrbäcksgatan 9-11 i Sundbyberg konverteras till brf Duvboet.


ALM Equity och Andersson Company Byggnads AB har byggstartat bostadsprojektet Duvboet i centrala Sundbyberg omfattande 104 lägenheter och 20 stadsradhus på taket om cirka 7.500 kvm boa, lokaler i gatunivå samt garage. Projektet består av ett befintligt kontorshus i korsningen Starrbäcksgatan/Vattugatan som nu genomgår en genomgripande om- och tillbyggnad. Byggnationen utförs av Andersson Company och ansvarig mäklare är Bjurfors i Solna/Sundbyberg.
    

Ombyggnationen kommer att komplettera kvarteret och bidra med en formstark och modern byggnad. Bostäderna är varierande med spännande planlösningar och merparten av lägenheterna har balkong och/eller terrass. Kommunikationerna är mycket goda med endast några minuters gångavstånd till Duvbo tunnelbanestation. I närheten finns all tänkbar service, restauranger, kommunikationer och shopping. I området finns även idrottsplats, idrottshall och nyrenoverad simhall.
   

– Vi har på senare tid haft flera lyckade bostadsprojekt i Sundbyberg och det är tillfredställande att ALM Equity är med och utvecklar och förädlar i en så växande kommun som Sundbyberg. Här har vi också möjligheten att skapa ett nästintill unikt boende med de exklusiva radhusen på taket, säger Joakim Alm, vd ALM Equity AB.