16 maj 2024
torsdag, 17 september 2015 12:10

Titania får bygga 670 lägenheter i Alby

Skrivet av 
alt

Projektet vid Tingstorget i Alby innefattar även utveckling av torget kring t-banestationen. Utformningen har tagits fram i samarbete med Arkitema Architects.


Botkyrkas kommunfullmäktige har gett Titania klartecken att bygga cirka 670 bostäder Alby, i området runt Tingstorget. Titania kommer tillsammans med kommun utveckla detaljplanen för att uppnå kommunens höga målsättningar för det nya bostadsområdet.
    

Det var under våren 2014 som Botkyrka kommun bjöd in till markanvisningstävling för Tingstorget i Alby. Med fokus på energieffektiva lösningar, hållbarhet och intressant arkitektur vann Titania tävlingen och fick därmed möjlighet till nyproduktion av drygt 450 bostadsrättslägenheter.

 

Beslutet som togs av Botkyrkas kommunfullmäktige den 7:e september innebär antalet bostadslägenheter som ska byggas av Titania har stigit till 670.
    

Projektet kommer att indelas i etapper. Detaljplanen, som utvecklas av Titania och Botkyrka kommun tillsammans för att uppnå kommunens höga målsättningar för det nya bostadsområdet, väntas kunna antas under 2016. Byggstart för de första bostäderna beräknas ske under 2017 och första inflyttning tidigast 2018.