16 maj 2024
söndag, 20 september 2015 16:27

Fabege hyr ut till Frithiof i DN-skrapan

Skrivet av 
alt

Krögaren Pontus Frithiof.

 

Krögaren Pontus Frithiof har tecknat kontrakt med Fabege och lanserar ett nytt restaurang- och eventkoncept – Atelier 23 – på våning 23 i DN-skrapan i Stockholm. Atelier 23 är en ny typ av restaurangupplevelse, utan regelbundna öppettider med teman och samarbeten i fokus.

 

– Först och främst vill vi förstås erbjuda våra hyresgäster en hög servicenivå här i Marieberg, men vi vill också att alla stockholmare ska få möjlighet att njuta av stadens kanske mest hänförande utsikt kombinerat med en matupplevelse, säger Mattias Nordstedt, marknadsområdeschef Fabege.

 

Det övergripande restaurangkonceptet i Atelier 23 bygger på lokala råvaror och säsongsbetonade menyer.

 

– DN-huset är ett landmärke och i kombination med utsikten blev första intrycket, Det här ska vi ha! Samarbetet med Fabege går tillbaka till 2007 så beslutet att vi skulle arbeta tillsammans var enkelt i och med att vi delar samma värderingar, säger Pontus Frithiof.

 

Det är många aktiviteter som pågår parallellt i DN-skrapan just nu. Exempelvis öppnar Summit en co-working lounge med mötesplatser från mindre rum för sex personer till en hel bokningsbar biograf. Dessutom byggs entréerna om och lunchrestaurangen renoveras för att öppnas i ny regi senare i höst.