16 maj 2024
måndag, 21 september 2015 12:28

Niam förvärvar köpcentrum i Helsingfors

Skrivet av 
alt

Entrén till Kaari Shopping Center.


Niam ska köpa Helsinfors femte största tillika Finlands nionde största köpcentrum, Kaari Shopping Center i Kannelmäki. Anläggningen omfattar cirka 48.000 kvm och säljaren, kooperativa HOK-Elanto, har i samband med förvärvet tecknat långsiktiga hyresavtal för de ytor som de för närvarande innehar. Dessutom har flera av övriga hyresgäster tecknat långa kontrakt i köpcentrumet. JLL har varit säljarens rådgivare i transaktionen, som planeras avslutas den 15 oktober.
 

– Det här var ett tillfälle för Niam att förvärva ett modernt köpcentrum med ett utmärkt läge. Niam ser potential att ytterligare öka besöksfrekvensen i köpcentret, säger Stefan Albinsson, Fund Manager på Niam.
    

Över 900.000 människor bor inom bara 15 minuters bilresa till Kaari Shopping Center, som lockar cirka 5,3 miljoner besökare varje år och ifjol omsatte 178 MEUR.

 

– Befolkningen i huvudstadsregionen ökar snabbt och det är vårt mål att betjäna kunderna och ägarna av HOK-Elanto genom att utveckla våra butikslokaler och växande vår portfölj. Vi kommer att fortsätta att fokusera på att förvärva på strategiska platser med optimala enhetsstorlekar och skapa moderna butikslokaler. Denna transaktion säkrar finansieringen av våra framtida tillväxtplaner, säger Matti Niemi, vd för HOK-Elanto.
    

Christian Hohenthal, chef för Capital Markets JLL Finland, tillägger:

– Vi är glada över att ha underlättat försäljningen av detta landmärke transaktion som är den första försäljningen av ett 100 procent av ett stort köpcentrum i Helsingfors sedan 2008.