16 maj 2024
onsdag, 23 september 2015 12:56

Castellum köper för 420 Mkr av Index

Skrivet av 
alt

Henrik Saxborn, vd Castellum, och Rickard Haraldsson, vd Index International, gör stor affär på Kungsholmen.


Castellum har via det helägda dotterbolaget Fastighets AB Brostaden köpt fastigheten Hornsberg 10 på västra Kungsholmen i Stockholm om totalt cirka 14.900 kvm. Investeringen omfattar cirka 420 Mkr och säljare är Index International, som därmed lämnar området efter att sedan 2005 ha utvecklat tre bostadskvarter med totalt närmare 700 lägenheter. Det underliggande fastighetsvärdet för de bostadsfastigheterna som Index utvecklat i området uppskattas till cirka 4 Mdr kr.
    

– Index var en av de första privata bostadsutvecklarna som investerade på västra Kungsholmen. Redan 2005 inledde vi ett målmedvetet arbete med att omvandla en större industrifastighet till ett område med attraktiva bostäder och kontor. Västra Kungsholmen är idag ett av Stockholms mest populära områden. Vi är stolta över att ha tagit en marknadsposition tidigt och varit en ledande bostadsutvecklare av området, säger Rickard Haraldsson, vd för Index International.
    

Den fastighet som Castellum köper består av tre sammanlänkade byggnader fördelat på 9.500 kontor, 2.000 kvm butik, 1.400 kvm laboratorium, 400 kvm restaurang och resterande del lager och förråd. Uthyrningsgraden är 95 procent.
    

– Detta är vår första etablering på Kungsholmen och ett bevis på den portföljförflyttning som pågår i Castellum. Förvärvet innebär att vi växer i ett strategiskt intressant område – västra Kungsholmen – där flera större företag valt att lägga sina huvudkontor. Fastigheten har potentiella utbyggnadsmöjligheter som vi med glädje tar oss an, säger Henrik Saxborn, vd för Castellum.
    

Västra Kungsholmen är ett av de sista stora förtätningsområdena i Stockholms innerstad. Staden började planera området 2002 och räknar idag med runt 5.000 bostäder och 350.000 kvm kommersiella lokaler i området när utbyggnaden är klar 2022. Hittills har totalt 2.500 bostäder färdigställts.