16 maj 2024
onsdag, 23 september 2015 16:19

Apeiron ska köpa för 1 miljard euro i Tyskland

Skrivet av 
alt

Jacob Cronstedt och Rickard Backlund är partners i Aperion Real Estate AB.


Apeiron har i joint venture med en ledande, global Sovereign Wealth Fund, förvärvat tre bostadsportföljer i Berlin med cirka 900 lägenheter till ett sammanlagt belopp på EUR 100 miljoner. De första investeringarna i denna konstellation gjordes under förra året och bostadsbeståndet uppgår nu till EUR 300 miljoner.


Inom ramen för befintliga partnerskap med institutionella investerare räknar Apeiron med att ytterligare EUR 700 miljoner ska investeras i Tyskland under de närmaste tre åren.

 

Jacob Cronstedt, vd på Apeiron:

– Apeirons partnerskap med en kapitalstark investeringsfond har på ett år gjort betydande framsteg i Berlin, som erbjuder en möjlighet till trygg och stabil avkastning. Det finns en strukturell obalans mellan utbud och efterfrågan på bostäder och staden är en av Europas starkaste tillväxtmarknader. Apeiron går nu vidare i Berlin och övriga Tyskland med institutionella partners med siktet inställt på ett bestånd om EUR 1 miljard.

 

Apeiron (är ett privatägt fastighetsbolag med verksamhet i Norden, Tyskland och Storbritannien, med kontor i Stockholm, Berlin och London.) Apeiron strävar efter långsiktig tillväxt och värdeökning genom att förvärva, förvalta, bygga, förädla och effektivisera fastigheter. Affärsmodellen bygger på att skapa specialiserade strategier i samarbete med andra investerare och att genomföra dem genom gemensamägda fastighetsbolag.