16 maj 2024
torsdag, 24 september 2015 17:06

Grön Bostad bygger 433 bostäder i Flemingsberg

Skrivet av 
alt

Eva Ellenfors, vd Grön Bostad, och Marcus Svensson, vd ByggVesta Development.

 

I går tog ByggVestas och AFA Fastigheters samägda Grön Bostad det första spadtaget för 433 nya hyreslägenheter för studenter och forskare i Flemingsberg. I och med detta skapas ett av Sveriges största campusområden med plats för upp till 1.000 boende.

 

I samband med spadtaget presenterade ByggVesta sitt initiativ Good Will Housing som bygger på tanken om hållbarhet i alla dimensioner.

 

– De flesta studenter idag vill engagera sig i hållbarhetsfrågor och bidra till en bättre värld. Det vill vi ta vara på i Campus Flemingsberg. Genom att koppla olika samhällsaktörer till studentboendet, kommer vi göra det möjligt för studenterna att göra gott, både för varandra och samhället i stort, säger Marcus Svensson, vd ByggVesta Development.

 

ByggVesta har tidigare utvecklat ett campusboende med influenser från USA på Linköpings Universitet, där närmare 400 lägenheter stod klara 2008. Totalt har bolaget i dagsläget markanvisningar i Stockholm för att bygga ytterligare cirka 1.000 studentlägenheter under de närmaste åren. Projektet i Flemingsberg har blivit möjligt genom gott samarbete mellan Akademiska Hus, Huddinge kommun, Södertörns Högskola samt ByggVesta.

 

– Genom Campus Flemingsberg befäster Grön Bostad sin ställning som långsiktig fastighetsägare på studentbostadsmarknaden i Stockholm säger Eva Ellenfors, vd på Grön Bostad.

 

Första inflyttning i Campus Flemingsberg är planerat till maj 2017.