16 maj 2024
fredag, 25 september 2015 15:54

Balder och Nobis gör hotellsatsning i Köpenhamn

Skrivet av 
alt

Fastigheten på Niels Brocks Gade 1, som uppfördes år 1903, är ritad av arkitekten Martin Borch.


Fastighets AB Balder förvärvar för cirka 100 Mkr fastigheten där Det Kungliga Danska Musikkonservatoriet tidigare hade sin verksamhet på Niels Brocks Gade 1 i centrala Köpenhamn. Fastigheten, som omfattar cirka 5.500 kvm  ska byggas om till hotell och restaurang och det ska opereras av Nobis. Hotellet kommer att öppna under senvåren 2017 med 80 rum, ett spa och en restaurang av hög internationell standard.
    

– Niels Brocks Gade 1 är en mycket vacker fastighet i Köpenhamn som vi nu får möjlighet att utveckla till ett hotell. Vi fortsätter satsningen på Nobis gruppens hotellexpansion och detta är ett ypperligt läge för oss att göra vår första utlandsetablering, säger Alessandro Catenacci, huvudägare och koncernchef Nobis AB.
    

Nobis driver sedan tidigare Operakällaren och nattklubben Café Opera, Nobis Hotel vid Norrmalmstorg, Stallmästaregården vid Brunnsviken, Hagaparken, Hotel J och Restaurant J i Nacka Strand och Hotel Skeppsholmen, Miss Clara Hotel med Giro Pizzeria på Sveavägen i Stockholms city.
    

Fastigheten på Niels Brocks Gade 1 i Köpenhamn ligger granne med Ny Carlsberg Glyptotek, Tivoli, Köpenhamns centralstation samt Rådhusplatsen. Den uppfördes år 1903 och är ritad av arkitekten Martin Borch och har bland annat haft Det Kongelige Danske Musikkonservatorium som en av många prominenta hyresgäster.