16 maj 2024
måndag, 28 september 2015 15:27

JM lämnar Danmark

Skrivet av 
alt
JM tror inte på Danmark då bolaget nu säljer marken i storprojektet Sydhavne och Enghave Brygge i centrala Köpenhamn. Flygbild: Juul & Frost Arkitekter

 

I juni i år fastslog Köpenhamns stad den kommunala detaljplanen för Enghave Brygge i Sydhavne. Markägarna för Enghavne är Enghave Brygge Nordicom, Radiator Land, JM Danmark och City & Port. Området, som är ett före detta hamn- och industriområde vid HC Ørstedsværket, är ett stort projektområde för bostäder och kommersiella lokaler. Men nu säljer JM marken i Enghavne för 290 Mkr.

 

I JM:s pressmeddelande sägs inte vem köparen är men JM säger att tillträdet ska ske i december i år och att försäljningen inte medför någon resultateffekt. Den sålda tomten är belägen i centrala Köpenhamn och utgörs av en obebyggd tomt med möjlighet att utveckla bostäder och kommersiella lokaler. I och med försäljningen av Enghave Brygge består JMs byggrättsportfölj i Danmark av endast en fastighet i Humlebäck där det i nuläget inte pågår någon produktion.

 

Motivet till försäljning i Danmark är enligt Martin Asp, affärsenhetschef för JM Utland:

– Försäljningen av Enghave är ett led i att fokusera vår utlandsaffär till Norge och uppbyggnad av vår verksamhet i Finland.