16 maj 2024
tisdag, 29 september 2015 12:56

Vasakronan investerar 500 Mkr i Uppsala

Skrivet av 
alt

Vasakronan bygger en kunskapsnod i Uppsala Science Park.


Vasakronan har tecknat avtal med Landstinget i Uppsala Län om cirka 10.000 kvm i Uppsala Science Park, USP. Därför uppförs nu en fastighet om totalt 12.500 kvm. Byggstarten är planerad till årsskiftet och inflyttning 2017/18.
    

Uppsala Science Park är ett område med cirka 140 företag huvudsakligen inriktade på Life Science, materialteknik och andra kunskapsintensiva nischer. Här finns stora delar av Uppsalas innovationssystem representerat, däribland Uppsala Innovation Center (UIC) och STUNS. Alldeles i närheten ligger Akademiska sjukhuset och Uppsala Universitet, Biomedicinskt Centrum, Ångströmlaboratoriet och Informationstekniskt Centrum. Och inte långt därifrån, på Ultuna, ligger också Sveriges lantbruksuniversitet och Statens veterinärmedicinska anstalt.
  

Jonas Bjuggren, regionchef på Vasakronan, är glad över beslutet som innebär en vidareutveckling av Uppsala Science Park:
– Framgångsrika innovationer är nästan alltid resultatet av ett samarbete mellan flera aktörer och kompetenser. I USP har Vasakronan jobbat i många år med att utveckla en arena för dessa aktörer och kompetenser att jobba ihop. Med bygget av det här huset tar vi ytterligare ett steg i den riktningen och skapar en kunskapsnod.
    

Utöver kontorsytor kommer den nya byggnaden att få en ljusgård samt restaurang och konferensmöjligheter. Allt för att ytterligare facilitera mötet mellan människor och kompetenser.
    

Avtalet med landstinget är 20-årigt och innebär att uthyrningsgraden är 90 procent redan vid byggstart. Målsättningen är att miljöcertifiera byggnaden enligt Leed platina.