16 maj 2024
tisdag, 29 september 2015 13:41

Nordika hyr ut 6.100 kvm i Aura Building i Akalla

Skrivet av 
alt
Nordika hyr ut hela 6.100 kvm i Aura Building, omfattande 14.000 kvm i Akalla.

 

I Aura Building, som omfattar cirka 14.000 kvm uthyrbar yta, har Nordika hyrt ut 4.000 kvm till seniorboendeaktören Kavat vård på ett långt hyresavtal. Nordika har även tecknat avtal om förhyrning av ytterligare 2.100 kvm med en skoladministratör.

 

För två år sedan inledde Nordika arbetet med att ställa om Aura Building från att vara en kontorsfastighet som under en längre tid haft en hög vakansgrad till att bli en långsiktigt hållbar fastighet med en stabil hyresgäststruktur. För ett år sedan tecknades det första avtalet i linje med Nordikas strategi med skolaktören Mångården som ingick ett 15-årigt hyresavtal om 4.000 kvm. Efter nämnda uthyrningar återstår cirka 2.500 kvm att hyra ut, ytor som Nordika nu för aktiva diskussioner med aktörer inom samma segment.

 

Genom kombinationen grundskola och seniorboende har Nordika skapat ett attraktivt generationsöverskridande format som är inkluderande till sin natur. De två aktiviteterna sker i separata delar av fastigheten, men både äldre och barn kommer att röra sig och ha aktiviteter i byggnaden.

 

Robert Högström, fastighetschef för Nordika kommenterar:

– Det känns spännande att kunna bidra med ett nytt format för äldreboende och grundskola i en och samma fastighet, där vi tror båda verksamheterna kommer att ha mycket glädje av varandra. Vi känner inte till att något liknande existerar sedan tidigare och tror starkt på kombinationen där båda verksamheterna bidrar till en tryggare tillvaro och en varmare äldrevård.

 

Catharina Tavakolinia, vd Kavat vård, säger i en kommentar.

– Kavat vård har länge sökt efter större lokaler i syfte att expandera sin persiska verksamhet för äldre. Vi är glada att vi nu kan öppna 54 nya moderna boendeplatser i Akalla. Beräknad inflyttning är hösten 2016.

Kavat vård grundades 2006 och driver flera äldreboenden i Stockholm med olika inriktningar. Förutom persisk inriktning finns även äldreboenden med spansk och arabisk profil. I innerstaden driver Kavat vård även två äldreboenden med hotellkoncept.

 

Uthyrningarna har genomförts i samarbete med Nordic PM.

 

I en kommentar kan sägas att Nordika med den stora uthyrningen om 10.000 kvm väsentligt ha höjt fastighetsvärdet på Aura Building, jämfört med vad detta värde var då Nordika gjorde sitt första förvärv när Diligentia sålde Aura Building i maj 2011.