29 april 2024
fredag, 09 oktober 2015 14:29

Catena köper för 80 Mkr i Växjö

Skrivet av 
alt

Peter Syrén, Midroc, och Gustaf Hermelin, Catena.


Catena har tecknat avtal med Midroc om att köpa fastigheten Postiljonen 1 i Växjö. Affären sker som ett bolagsförvärv till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 80 Mkr. Tillträde sker i början av november.
    

– Vi har nyligen genomfört en hyresgästanpassning och tecknat ett långt hyresavtal med PostNord Sverige, så fastigheten var redo för en försäljning, säger Peter Syrén, vd i Midroc Real Estate.
    

Fastigheten är strategiskt belägen i Öjaby Industriområde i Växjö med närhet till flygplats och genomfartsvägar. Byggnaden omfattar cirka 7.000 kvm och tillgodoser väl de tekniska krav som ställs på terminalverksamhet. Hyreskontraktet löper ut i mars 2022 med en årlig hyresintäkt om 6,4 Mkr.
    

– Med förvärvet i Växjö får Catena sin första logistikterminal i denna del av Småland och den blir ett utmärkt komplement till våra redan starka logistikpositioner i Jönköping och Nässjö. Terminalen är en tekniskt avancerad fastighet och det långa hyresavtalet ger oss möjlighet att stärka vårt samarbete med en kund som både är stabil och långsiktig, säger Gustaf Hermelin, vd för Catena.