3 maj 2024
onsdag, 21 oktober 2015 11:24

Serneke bygger för 220 Mkr i Älvsjö

Skrivet av 
alt

Familjebostäder, som ingår i koncernen Stockholms Stadshus AB, planerar 133 hyresrätter på fastigheten Kabelverket i den nya stadsdelen Älvsjöstaden.


Serneke Bygg har skrivit kontrakt med AB Familjebostäder om nybyggnation av bostäder i nya stadsdelen Älvsjöstaden i Stockholm. Kontraktet värderas till cirka 220 Mkr och gäller 133 lägenheter. Projektet innefattar också byggnation av två lokaler och garage under innergården. Byggstart är beräknad till våren med färdigställande i slutet av 2017.
    

– Detta är ett viktigt kontrakt för oss och ytterligare ett led i att etablera Serneke i Mälardalen, säger Daniel Åstenius, vd Serneke Bygg.

 

Älvsjöstaden är en framväxande stadsdel i Stockholm där det planeras uppemot 1.600 bostäder i flera etapper. Serneke ska genomföra uppdraget för Familjebostäder på en fastighet som heter Kabelverket. I projektet ingår även option på nybyggnad av 157 lägenheter och 2 lokaler på fastigheten Sandaletten. Denna projekteras tillsammans med Familjebostäder parallellt med produktionen av Kabelverket.
    

– Familjebostäder är en återkommande professionell beställare och det känns jättekul att vi har fått förtroendet ännu en gång. Vi ser fram emot ett fortsatt bra samarbete, säger Niklas Wirström, arbetschef på Serneke Bygg.