28 april 2024
måndag, 23 november 2015 12:47

Datscha lanseras i Storbritannien

Skrivet av 
alt
Jacob Philipson, vd Datscha.


Det har varit en lång resa, men nu har de brittiska myndigheterna till slut lyckats ena sig om att dela ut den nödvändiga informationen i ett digitalt format för att göra det möjligt för Datscha att bygga en liknande tjänst som bolaget har i Sverige och i Finland. Närmast väntar en soft launch där Datscha ska sälja sina tjänster till VIP-kunder och förhoppningen är att under första kvartalet nästa år göra en allmän release.
    

– Det har varit en lång process att få till alla delar men nu känns det väldigt roligt att få komma igång. Att det tagit lite tid för myndigheterna har faktiskt också inneburit att vi hunnit slipa på tjänsten och kan lansera en mer komplett lösning för den brittiska marknaden, säger Jacob Philipson, vd för Datscha.
    

Enligt Philipson är den brittiska fastighetsmarknaden Europas ”Rolls Royce” men samtidigt en marknad som är i stort behov av transparens och modernisering. De brittiska myndigheterna med premiärminister David Cameron i spetsen har insett detta och att det krävs en förändring i deras förhållningssätt om de även fortsättningsvis ska kunna attrahera investeringar och kapital.
    

– Vi har nu jobbat med dem i en tight grupp i snart tre år och visat att det går att bygga en liknande tjänst som Datscha Sverige/Finland. Vi har testkört den med ett 25-tal kundbolag under det senast halvåret i Storbritannien och fått tummen upp, säger Jacob Philipson.