1 maj 2024
torsdag, 10 december 2015 19:33

AF Gruppen säljer Glasiären för 0,5 Mdr

Skrivet av 
alt

Den nybyggda fastigheten Glasiären (Brämaregården 79:1) i Kvillebäcken, Göteborg, omfattande 12.400 kvm, är fullt uthyrd. Bild: What Arkitektur

 

AFG Invest 5 AS, ägt av norska AF Gruppen, EKO Eiendom och Bröderna Jensen, har avtalat om att sälja den nybyggda fastigheten Glasiären (Brämaregården 79:1) i Kvillebäcken, Göteborg.

 

Fastigheten har en uthyrbar area om 12.400 kvm fördelad på fem våningar med kontor, handel och träningslokal samt källare med parkering. Byggnaden är fullt uthyrd på långa kontrakt till hyresgäster inom framförallt offentlig sektor, bland dem Lundby stadsdelsförvaltning och Stadsdelsbiblioteket. Fastigheten är värderad till 500 Mkr.

 

Glasiären är uppförd som totalentreprenad av AF Bygg Göteborg AB och producerad enligt regler för Miljöbyggnad Silver med höga krav på energieffektivitet och hållbarhet. Byggnaden har ritats av What Arkitektur och är centralt placerad i nya Kvillebäcken, som är ett av framtidens nav i det nya Göteborg. På intilliggande fastigheter är produktionen av totalt 2.000 lägenheter snart färdigställd.

 

– Vi är stolta över att ha utvecklat och byggt ett modernt landmärke i ett spännande område i Göteborg tillsammans med våra samarbetspartners och intresset för denna byggnad har i försäljningsprocessen varit stort, säger Morten Grongstad, koncernchef i AF Gruppen.