1 maj 2024
fredag, 11 december 2015 11:44

Choice storsatsar i Helsingfors

Skrivet av 
alt

Clarion Hotel Helsinki Airport får 258 rum och tio konfreenslokaler.


I oktober nästa år öppnar Nordic Choice Hotels två nya Clarion-hotell i Helsingfors med totalt 700 rum. Först, den 17 oktober, öppnar Clarion Hotel Helsinki på Busholmen i västra hamnområdet med 425 rum och ett stort kongresscenter och fyra dagar därpå lanseras Clarion Hotel Helsinki Airport med 258 rum i Vanda norr om Helsingfors. Målsättningen för Nordic Choice är att öppna tio hotell i Finland under de kommande fem åren.
    

– Min ambition för Finland är hög och att vi nu öppnar två hotell inom loppet av fyra dagar visar att vi har siktet inställt på att växa på den finska marknaden och att det ska gå fort, säger Petter Stordalen, styrelseordförande och ägare av Nordic Choice Hotels.
    

Clarion Hotel Helsinki Airport satsar förutom på hotellrummen även på restaurangutbudet samt på mötes- och konferensutrymmen. Hotellet kommer att ha 10 konferenslokaler, varav den största rymmer upp till 260 personer. Totalt beräknas 250 personer nyanställas för att driva Clarions två hotell i Helsingfors.
    

Skanska inledde byggandet av det åtta våningar höga Clarion Hotel Helsinki Airport redan under sommaren. Arkitekturbyrån SARC står för hotellets arkitektur och pensionsjätten Keva blir hyresvärd.
    

– Vi är väldigt nöjda över att det blivande hotellet är ett högklassigt och betydande varumärke, precis som Clarion i övrigt, och att hotellet tillsammans med Busholmens hotell representerar de första Clarion hotellen i Finland. Nordic Choice Hotels är i sin tur en professionell hyresgäst och en stark aktör, säger Petri Louhio, portföljförvaltare på Keva.