1 maj 2024
fredag, 11 december 2015 12:25

Willhem köper för 1,3 Mdr av Wallenstam

Skrivet av 
alt

I kvarteret Stengläntan i Mariastaden, Helsingborg, bygger Wallenstam 110 lägenheter, vilka Willhem ska ta över när de färdigställs.


Willhem och Wallensam har kommit överens om att Willhem successivt ska överta Wallenstams fastigheter i Helsingborg. Avtalen omfattar totalt cirka 380 hyreslägenheter varav knappt hälften är under produktion. Beräknat fastighetsvärde vid färdigställande blir totalt cirka 1,3 Mdr kr.  
    

– Vi har beslutat att fokusera vår verksamhet till Göteborgs- och Stockholmsregionen inklusive Uppsala och därför är vi glada över samarbetet med Willhem. Det innebär att vi kan lämna över fastigheterna till en trygg och långsiktig aktör med stor erfarenhet av hyresrätter. Vi ser det som att stafettpinnen som vi haft sedan 1986 går över till en bra aktör som förmår att ta den vidare på bästa sätt, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.
    

Affären omfattar fastigheterna Oskar II 11, Pål Ibb 21, Vildvinet 1, 3 och 4 samt Skäran 1. Portföljen består både av befintliga fastigheter samt fastigheter som är under produktion, och den innehåller både bostäder och lokaler. Samtliga fastigheter har centrala och attraktiva lägen i Helsingborgs kommun och Willhem tillträder de fastigheter som är under produktion efter att de är färdigställda och inflyttade. Tillträdena kommer därför att ske i etapper under 2016-2017.
    

– Vi är mycket nöjda med att vi fått möjligheten att förvärva så fina fastigheter. De är riktiga guldkorn som kompletterar vår befintliga portfölj i Helsingborg på ett utmärkt sätt. Vi har identifierat Helsingborg som en intressant ort för oss att växa på, så affären ligger helt i linje med vår långsiktiga ambition, säger Mikael Granath, vd för Willhem.