28 april 2024
tisdag, 26 januari 2016 12:45

White förstärker inom kunskapsutveckling

Skrivet av 
alt

                                                                                                                            
Förankringen i forskning och kunskapsutveckling är en viktig del av White Arkitekters framgångar sedan årtionden tillbaka. Nu lägger företaget in ytterligare en växel med Anna-Johanna Klasander (bilden) som ny utvecklingschef och Malin Zimm som branschens första omvärldsanalytiker. Klasander över rollen som forsknings- och utvecklingschef med ansvar för att leda Kunskapsbygget, Whites interna FoU-verksamhet, och det strategiska arbetet med bolagets praktikbaserade forskning, våra nätverk, utvecklingsmiljöer, industridoktorander och White Research Lab.
    

– Målet är att fördjupat utvecklingsarbete ska ge tydliga avtryck i våra projekt, säger Monica von Schmalensee, vd för White.
    

Anna-Johanna Klasander är forskarutbildad arkitekt och sedan 2014 professor of the practice och på halvtid chef för avdelningen Stadsbyggnad på Chalmers och Malin Zimm sedan 2010 är doktor i arkitektur och har även varit verksam som skribent, lärare, arkitekturkritiker och föreläsare.
    

Som ytterligare förstärkning av ledningsgruppen inom Kunskapsbygget ingår även numera Jonas Runberger. Han är ansvarig för Dsearch som är en utvecklingsmiljö inom White med fokus på implementeringen av computational design i verksamheten. Runberger är även adjungerad professor på Arkitekturskolan KTH.
    

I ledningsgruppen ingår fortsatt Johan Dahlberg som forskningskoordinator och Camilla Lystrand som nätverkskoordinator och projektledare.