28 april 2024
torsdag, 28 januari 2016 10:02

Krüger blir regionchef inom Skanskas bostadsutveckling

Skrivet av 
alt

                                                                                                                              
Petra Krüger (bilden) har utsetts till ny regionchef för Skanskas bostadsutveckling inom Nya Hem Öresund. Hon ersätter Thomas Heinegård som går vidare till Skanska Hyresfastigheter. Petra, som tillträder sin tjänst omgående, kommer närmast från BoKlok.
    

– Vi är mycket glada över att välkomna Petra Krüger som ny regionchef för Skanska Nya Hem Öresund. Hon har en mycket bra bakgrund för uppgiften med erfarenheter från verksamhetens alla led, kombinerat med spännande perspektiv från tiden inom BoKlok, säger Håkan Stenström, vice vd, Skanska Sverige AB.
    

Under åren 2004-2008 arbetade Petra Krüger som distriktschef inom Skanska Nya Hem Öresund och därefter som affärschef i regionen. Hon har även arbetat med bostadsutveckling inom Skanskas nordiska enhet innan hon 2010 började på BoKlok där hon har ansvarat för affärs- och projektutveckling på ledningsnivå.
    

– Jag ser fram emot att få arbeta med flera av regionens duktigaste bostadsutvecklare. Det är inspirerande med Skanskas tydliga fokus på samhällsutveckling. Tillsammans med Malmö stad och Fastighetskontoret kommer vi fortsätta att utveckla flera innerstadsområden. I Lund har vi närmast produktionsstart vid Arenaparken. Vi ser spännande möjligheter för fler bostadsprojekt i centrala lägen, säger Petra Krüger.
    

Petra Krüger ser även fram emot att få arbeta med sociala frågor på Skanska. Ett exempel är kvarteret Sjösättningen i Västra Hamnen, Malmö. Där arbetar Skanska Nya Hem tillsammans med Malmö stad med en social agenda som också kan användas som erfarenhetsbank för kommande markanvisningar. Handlingsplanen ska resultera i ökad mångfald och sysselsättning samt göra kvarteret mer tillgängligt.