17 maj 2024
tisdag, 01 mars 2016 20:56

Wihlborgs utvecklar 7.000 kvm kontor i Malmö C

Skrivet av 
alt

Sirius, ritad av Tema, får en fasad av gråsvart tegel med glasade gavlar som ramas in av metallpartier med mässingskänsla. Tanken är att ge byggnaden en spännande kontrast mellan det mörka teglet och metallpartierna som kommer att upplevas som ett fyrljus, synligt över hela centrum.

 

Wihlborgs uppför kontorshuset Sirius i utvecklingsområdet Nyhamnen – ett stenkast från Malmö Centralstation. Huset får en uthyrningsbar yta om 7.000 kvm bestående av flexibla kontor och med möjlighet till butiker och service i bottenplan. Totalt beräknas det rymma arbetsplatser för cirka 500 personer. Bygget är påbörjat och i slutet av 2017.

 

– Sirius ligger i stationsnära läge i det nya spännande området Nyhamnen. Vi äger sedan tidigare ett antal fastigheter i samma område, vilket sedan länge är en uttalad strategi för oss, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs.

 

Wihlborgs miljöklassificerar alla nya fastigheter och Sirius får högsta miljöstatusen, Miljöbyggnad Guld. Det stationsnära läget skapar goda förutsättningar för hyresgästerna att pendla med buss eller tåg.

 

Malmö stad har stora ambitioner för området som ska bli en tät, grön och blandad stadsdel. Här skapas 6.000 bostäder och 13.000 arbetsplatser samt skolor, förskolor och parker.